Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:

Pane Klímo,
Ve vaši odpovědi na CHATEAUNEUF DU PAPE jste se zmínil o snobství.

Můžete mi napsat co tím myslíte?
Standa

Odpověď:

Vážený Stando,
Jsem rád, že jste se na to zeptal.

SNOBISMUS


Pokud budete déle číst mé příspěvky tak si asi uděláte obrázek o mém názoru na všechna ta zastaralá pravidla gastronomie. Moje dosavadní kariéra a mé písemné projevy jsou naštěstí důkazem, že ty mé názory nejsou na základě neznalosti věci. Mimo jiné, i když se o tom oficiálně nikde nemluví, tak je nutno si zde říci, že všechna ta zastaralá gastronomická pravidla mají hodně co společného se snobismem. Nakonec když se budete hlouběji zabývat gastronomii tak uvidíte kdo většinu těch pravidel tvořil a pro koho. To ale je jen tak na okraj a nerad bych působil dojmem že usiluji o nějaký anarchismus v gastronomii.

Snobizmus má mnohdy větší vliv na výběr jídla


Někteří lidé si vybírají jídla dle popularity jejich názvu a sice podle toho do jaké míry tento název upoutá jejich pozornost. Anglicky se těmto slovům říká buz words, česky jednoduše chyták, a to si provozovatelé pohostinství velmi dobře uvědomují.

Proto hodně restaurací dává na jídelní lístek jídla jejichž názvy neumí ani oni sami vyslovit a snobové, kteří by nikdy nepřiznali, že něco neznají, si takové jídlo objednají obzvláště když se tím mohou producírovat před ostatními.

Další skupina snobů si objednává jídla nebo nápoje podle ceny. V Americe se sice říká: "You get what you paid for", což znamená, že dostanete co za co jste si zaplatili, ale věřte mi, že to není pravidlem ani v Americe a ani nikde jinde na světě, tudíž ani v Česku ne.

Na teorii, že si lidé objednávají jídla a nápoje podle ceny hřeší hlavně provozovatelé pohostinství. V jiných oborech totiž při případné nespokojenosti má stěžovatel ve většině případů jako důkaz zakoupený výrobek. V pohostinství ale jak víme ten důkaz zmizí v žaludku konzumenta k čemuž jako obyčejně vám musím přidat přiléhavou historku.

ROZINKA JE ROZINKA A ŠVÁB JE ŠVÁB


Případová studie

Do jednoho pražského pekařství, zrovna ve špičce vešla velice rozzlobená paní která majiteli toho pekařství podala něco černého což přinesla v papírku a na celý krám nahlas řekla: "Tohodle švába jsem našla ve vaši vánočce" .

Ten pekař se na to podíval, dal to do pusy, snědl a řekl:"Milostivá paní, to nebyl šváb ale rozinka".

Z toho plyne poučení, že při každém zločinu musíte hlavně dbát na to, aby nezůstal žádný hmatatelný důkaz.

Já vím, že mi nevěříte a proto tento příspěvek je samozničitelný a tak pokud si ho neuložíte tak se během dalších pěti vteřin sám vymaže.


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160454
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz