Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dnes je na trhu tolik kuchařek a většina od úplně neznámých autorů. Můžete mi napat jak poznat dobrou kuchařku případně které je podle vás nejlepší.
Děkuji Žabka
Odpověď:
Vážená Žabko,
Známý, nebo neznámý autor ještě nic neznamená. Někteří známí autoři to mydlí jako Baťa cvičky a pokud kuchařským knížkám rozumíte, tak vidíte, že to opisuje jeden od druhého.
Abych si přihřál svoji polívčičku tak musím říci, že když jsem vydal moji první Čínskou kuchyni, tak to byl best seller, ale i když to nebylo od nikoho opsané, tak to byl best seller asi proto, že v té době o čínské kuchyni v Česku nic nebylo. Dnes ale z té mé kuchařky opisuje kde kdo, ale já se nezlobím, protože to jen potvrzuje, že byla skutečně dobrá.
Dobrou kuchařku nepoznáte podle obálky, musíte ji otevřít a nesmíte se nechat nachytat případnými barevnými fotografiemi.
Nelepší kuchařka podle mě je taková, ve které se snadno vyznáte, ve které vás autor neomračuje svými odbornými znalostmi, a ve které najdete alespoň dva nebo tři recepty které eventuálně použijete.
Jinak ale, i když se to některým současným autorům nebude líbit, Vám vážená Žabko musím říci, že vzhledem k tomu že máte počítač, a jak se zdá s ním umíte pracovat, byste ho měla využít k vyhledávání receptů podle vašeho zájmu a kuchařských schopností.
Počítač ale všichni lidé dnes ještě nemají a tak ty hard copies budou ještě hodně dlouho užitečné a když k ničemu jinému tak k tomu, že v té Vaši knihovně hezky vypadají.
Proto se občas podívejte do tohoto oddělení podívejte. Já se pokusím tam o některých respektovaných autorech a jejich knížkách něco napsat. Zatím jsem tam přidal něco o Ali-Babovi.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv