Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobry den pane Klima, chtel bych se Vas zeptat na Vas nazor na "The Culinary Institute of America"(CIA) Hyde Park, New York.
Dekuji za odpoved.
Odpověď:
Vážený Romane,
obávám se, že Vás zklamu. Jsem zakladatelem a bývalým ředitelem HOSPITALITY INSTITUTE INTERNATIONAL v River Grove, Illinois, a bylo by velice neetické kdybych vyjádřil "můj" názor ať již na Culinary Institute v Novém York nebo v Graystone tady u nás v Kalifornii kde dnes žiji.
Jediné co mohu říci je, že obě tyto školy jsou dnes hodnoceny jako nejlepší kuchařské školy vůbec o čemž svědčí skutečnost že na těchto školách studují studenti téměř z celého světa a dokonce i ze země které kdysi udávaly tón v gastronomii jako například Francie a Švýcary.
Podle mě tajemstvím jejich úspěchů je, že Američané nemají problémy přiznat že nejsou nejchytřejší na světě a proto se jejich profesorský sbor skládá s těch nejlepších odborníků z celého světa.
Jinak ale informace o bou těchto školách získáte na internetu a za malý poplatek Vám dokonce pošlou jejich katalog.
S pozdravem
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv