Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

After dinner mints
Autor: Michael Klíma | 5.11.2005 | Co, kdy, kde a jak

Na jídelních lístcích a v odborných slovnících se velmi často setkáte s anglickým výrazem "after dinner drinks", což česky znamená nápoje podávané po jídle a který nějaké bližší vysvětlení nepotřebuje.

S výrazem "After dinner mints" se na žádném než americkém  jídelním lístku nesetkáte a v gastronomických slovnících také ne, ale to je v zásadě jen proto, že je to jen americká specialita.

Setkal jsem se s tím ale už i v několika restauracích v Anglii a dá se očekávat že se s tím dříve nebo později setkáte i v jiných zemích a tak jako studenti Hostovky byste měli vědět co to je.

Zvyk podávání after dinner mints vznikl v Americe. Původně to byly malé bonbony (cukroví) s příchutí máty které údajně měly osvěžit ústa a přehlušit mnohdy nepříjemný pach z právě požitého jídla. V domácnostech to nebylo běžné, ale v lepších restauracích se to stalo téměř nutností a tak po skončení jídla se tyto after dinner mints podávaly na talířku přímo u stolu. Některé byly velice atraktivní a lidé si na ně zvykli natolik, že je očekávali i v jiných restauracích.

Dnes se ve většině restaurací v Americe se setkáte s tím, že při odchodu najdete na pultíku hostesky nejenom párátka ale i košíček s balenými bonbóny s mátovou příchutí.

Viz. též friandise


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160446
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz