Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
MESQUITE
Autor: Michael Klíma | 28.4.2008 | Co, kdy, kde a jak
V Americe bylo až donedávna oblíbené grilování steaků, ryb a langust na uhlí z různých aromatických dřev.
Každé dřevo ovšem není pro grilování vhodné. Dřevo se dnes ku grilování používá hlavně pro vůni kterou při spalování vydává. Jednou oblíbenou vůní je vůně ze dřeva stromu mesquite který roste na hrancích Severního Mexika, v Jihozápadním Texasu, v Jihovýchodní Kalifornii a Jihozápadním Utahu.
Popularita grilů na dřevěné uhlí upadá a místo dřevěného uhlí se požívají lávové kameny. V poslední době i tyto grily byly překonány plynovými grily u kterých lávové kaneny byly nahrazeny speciálními rošty a zářiči.
Nicméně i na některých těchto grilech můžeme použít piliny vonných dřev.
GRILOVÁNÍ, 86">TENDERIZOVÁNÍ, STEAK, STEAKY, STEAKY VÍCE, O MASE, O MASE I
Koncept Steakgrill
Počet návštěv