Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Agrodolce
Autor: Michael Klíma | 9.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Agrodolce je italský výraz pro sladko-kyselé se kterým se setkáte nejenom na italských jídelních lístcích a proto jako studenti hostovky byste měli vědět co to je.
V italské kuchyni to je omáčka z pistácií a piniových jader, hořké čokolády, cukru octa, kandované citrónové a pomerančové kůry, rozinek, rybízového rosolu a hovězí šťávy do které se někdy přidává různé koření, případně ovoce a víno.
Tato omáčka se podává k pečením z mas a zvěřiny. Podobná agro dolce omáčka je připravená ze směsi sekané cibule, bazalky a petrželky usmažené v olivovém oleji a másle, okořeněná pepřem a skořicí a dokončená sekanými rajčaty, bílým vínem a cukrem.
Na francouzských jídelních lístcích se s touto omáčkou setkáte pod názvem „aigre-doux“. Anglický název „sweet and sour“, což také znamená sladko-kyselé, se ale ve většině případů vztahuje k číkým jídlům tohoto jména.
□
Koncept Steakgrill
Počet návštěv