Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Agrodolce
Autor: Michael Klíma | 9.4.2009 | Co, kdy, kde a jak

Agrodolce je italský výraz pro sladko-kyselé se kterým se  setkáte nejenom na italských jídelních lístcích a proto jako studenti hostovky byste měli vědět co to je.

 V italské kuchyni to je omáčka z pistácií a piniových jader, hořké čokolády, cukru octa, kandované citrónové a pomerančové kůry, rozinek, rybízového rosolu a hovězí šťávy do které se někdy přidává různé koření, případně ovoce a víno.

 Tato omáčka se podává k pečením z mas a zvěřiny. Podobná agro dolce omáčka je připravená ze směsi sekané cibule, bazalky a petrželky usmažené v olivovém oleji a másle, okořeněná pepřem a skořicí a dokončená sekanými rajčaty, bílým vínem a cukrem.

 Na francouzských jídelních lístcích se s touto omáčkou setkáte pod názvem „aigre-doux“. Anglický název „sweet and sour“, což také znamená sladko-kyselé, se ale ve většině případů vztahuje k číkým jídlům tohoto jména.

 

 


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160446
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz