Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Catherine de Medici
Autor: Michael Klíma | 29.7.2005 | Kdo, kdy, kde
Základy západní gastronomie byly položeny v době Renesance. Sňatek čtrnáctileté Kateřiny Medicejské s budoucím francouzským králem Jindřichem II (1519-1582) byl příležitostí vlivu sofistikované italské kuchyně na kuchyni francouzskou. Kateřina mimo dobrých mravů sebou přinesla mnohé lahůdky které byly v renesanční Itálii běžné jako: brzlík, lanýže, srdíčka artyčoků, drůbeží knedlíčky, zmrzlinu a perníčky
Catherine de Medici (1519-1589)
Zdokonalená později za vlády Ludvíka XIV, XV, a XVI, francouzská Grande Cuisine dosáhla vrcholu v dílech Carémových, který byl prvým významným cukrářem francouzské kuchyně.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv