Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Vážený pane Klímo dobrý den. Můžete mi prosím poradit, kde najdu na internetu návod na kalkukace pro výrobu pizzy, respektive receptury(složení). Přeji Vám mnoho zdraví a přeji hezký den. Milan Vladař ...více
Otázka: Zajímalo by mě jestli hmotnost porce masa je braná v syrovém,nebo vařeném stavu.Jsou případy ,že doma vaříme i 10 porcí.Máme problém s odhadem surovin,s množstvím přílohy a masa.Můžete mi nějak poradit,nebo inspirovat? ...více
Otázka: Dobry den-pane Klima,chci se zeptat co rikate na tuto ukazku jidelaku-jidel-- DŘEVORUBECKÝ MĚŠEC (kuřecí kapsa plněná pikantní směsí) 200g ŠERIFOVA HVĚZDA (vepřová panenka plněná brynzou, anglická slanina,křen) ...více
Otázka: Dobrý den, žil jsem 40 v USA a poměrně dobře jsem se obeznámil s USDA hovězím masem na steaky. Nyní jsem už 10 let v České republice a ještě jsem nenašel restauraci (i takovou, která advertisuje, že steaky jsou jejími specialitami), kde by se maso (a i to, jak je připraveno) vyrovnalo tomu ame ...více
Otázka: Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli se da na internetu zjistit jaka jidla jsou pro daný kraj specialitou a pochazejí opravdu z daného kraje nebo části toho kraje.Třeba halušky se zelím asi nebudou pocházet ze zlínského kraje. ...více
Otázka: Dobrý večer, Michaeli! Jste pro mne objevem týdne. Máme doma rádi "čínu", kterou jsem celoživotně dětem vařila a krmila je nostalgickou pohádkou o báječné čínské restauraci ve Vodičkové...zvláště když nyní jsou "číny" na každém kroku, jedna horší než druhá. ...více
Otázka: Dobrý den pane Klímo, přečetl jsem si Vaší odpověď panu Bílému na jeho otázku ohledně dětského Kaldounu a eventuelním smažení v bio oleji. Ten olej mě ani tak nezajímá, protože ruku na srdce na to si dovedu odpověděd sám, že tomu tak není. ...více
Otázka: Dobrý den pane Klímo, jakožto amatér a zvědavec jsem si prohlédl jídelní lístek Steakgrillu a zarazila mne jedna věc. A sice nabídka dětských jídel. První drobnost je, že polévku Mini Kaldoun uvádíte až jako poslední. ...více
Otázka: Pane Klima, nevíte náhodou co jsou to Saltzburger Nockerln? Děkuji, Karel ...více
Otázka: V několika článcích se objevuje výraz catering,ale pokaždé v jiné souvislosti. Můžete mi napsat co to ten catering vlastně znamená. Děkuji Arnošt ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv