Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
PŘÍPRAVA STEAKŮ
Autor: Michael Klíma | 7.8.2005 | Kuchyňské techniky
Vzhledem k enormní popularitě steaků vzdělávací divize americké firmy AFTIC připravila seminář na v současné době "žhavé" téma
Seminář je rozdělen do šesti základních části:
a) video presentace s diskusí
b) demonstrace krájení a tepelné přípravy na správném zařízení za spolupráce účastníků
c) praktická ochutnávka při společné večeři
d) společenský večer s programem a tombolou
e) CD s textem semináře, recepturami a tabulkami
f) certifikát o účasti na semináři
Seminář je určen všem řezníkům a masným kombinátům kteří steaky případně krájí, všem profesionálním kuchařům a hobby kuchařům v domácnosti kteří steaky grilují, všem výrobcům kteří zařízení pro grilování vyrábí nebo distribuují, ale hlavě všem kdo ty steaky konzumují a nebo je chtějí konzumovat tak jak mají být správně připraveny.
Lektorem semináře je Michael Klíma, CEC, CCE, Profesor Emeritus Hospitality Institute International v Chicagu, který se s posluchači podělí o své zkušenosti s krájením, tepelnou přípravou a presentací steaků získané při svém více než třicetiletém pobytu ve Spojených státech zejména v Chicagu, kolébce amerického masného průmyslu světoznámých steaků.
jak říká Klíma.
Asistentem lektora je Michael Hanák, Mistr odborného výcviku společného stravování, Soukromé SOU obchodu a služeb, Uherské Hradiště
Začátek semináře je v neděli 18. září 2005 v 9:00, s odjezdem po skončení semináře nebo v pondělí 19. září v dopoledních hodinách. V případě plánovaného odjezdu v pondělí si musíte včas udělat reservaci ubytování.
Cena na osobu bez ubytování,ale včetně občerstvení během semináře, nedělního oběda a společné nedělní večeře pod mottem:
Každý účastník semináře obdrží zdarma velice hodnotné CD s textem celého semináře a četnými fotografiemi v hodnotě 2.000 Kč.
Účastíci semináře rovněž obdrží Certifikát o účasti na tomto semináři který representuje podstatnou slevu na příštích odborných seminářích pořádáných firmou divizí AFTICEDU ?
"Education trough pleasure"
Seminář presentovaný formou spojení zábavného s poučným a užitečným bude přádán neortodoxně v tom smyslu, že manželky účastníků semináře zaplatí jen za stravu a případně cenu za ubytování.
Steaky budou grilovány účastníky semináře na amerických grilech firmy STAR HOLMAN a pan Leon Van der Maat, zástupce pro Evropu, bude přítomen k zodpovězení případných otázek.
První den semináře bude zakončen zábavným večerem s tombolou ve které mohou účastníci vyhrát některý z pěti tenderizorů firmy JACCARD ? věnovaných zástupce m této firmy panem Maritnem Kucelem, několik dalších cen věnovaných firmu AFTIC.
Seminář se bude konat v seminárním hotelu AKADEMIE.
Adresa:
Ing. Jiří Motan, ředitel hotelu
hotel AKADEMIE,
Hrubá Voda 59
783 61 Hlubočky
telefon: +420 585 157 151 (recepce)
fax: +420 585 157 150
e-mail: hrubavoda@hotelakademie.cz
Bližší informace o hotelu AKADEMIE na: www.hotelakademie.cz
Spojení:
Z dálnice Brno - Olomouc - Ostrava, exit Přáslavice dále Velká Bystřice, odbočka na Makro a stále po hlavní směr Mariánské Údolí - Hlubočky - Hrubá Voda. Z Olomouce cca 20 km.
Vzhledem limitovanému počtu míst reservace semináře a ubytování budou přijímány jen do pondělí 5. září. (V případě většího zájmu bude nabídnut další termín).
Účastnický poplatek 2499,- Kč/os. případně poplatek za manželku je nutno uhradit nejpozději do 12. 9. 2005 bankovním převodem na účet číslo: 35 - 4579000277 / 0100, variabilní symbol : 18092005
Do zprávy pro příjemce nezapomeňte uvést JMÉNO FIRMY NEBO OSOBY, na kterou byla reservace semináře udělána.
Budu se těšit na setkání s Vámi při semináři.
Michael Klima
Neděle 18. září 2005
9:00 - 10:00 | Příjezd účastníků | registrace |
Recepce bude mít k dispozici seznam účastníků semináře na kterém musí být vyznačeno který z účastníku dosud nezaplatil registrační poplatek převodem.
Nezaplacený poplatek vyberou v hotovosti a vystaví příjmový doklad.
Mimo registrování k ubytování musí být účastníci registrováni k účasti na semináři na přiloženém formuláři.
Každý účastník obdrží složku která obsahuje:
1. Program semináře a poledním a večerním jídelním lístkem
2. Formulář pro hodnocení semináře
10:00 - 11:30 | Video-presentace | Část I. | ÚVOD |
1. Představení autora semináře
2. Poslání divize AFTICEDU
3. Podmínka úspěchu pohostinství a cestovního ruchu
4. Základní přikázání provozu pohostinství
5. Úvod semináře PŘÍPRAVA STEAKŮ
6. Rozdělení semináře
7. Popis praktické demonstrace přípravy steaků
8. Co je to steak
9. V znik slova "steak"
10. Steakhouses
11. Proč je v Americe tak málo českých restaurací
12. Proč je v Česku tak málo steakhousů
13. Nákup masa pro steaky
14. Všechno je to jen o penězích
15. Standardy nákupu steaků
16. Příjem zboží
17. Plemeno dobytka
18. Black Angus
19. Black Angus restaurants
20. Black Angus steaky
21. Beefalo
22. Buvolí maso
23. Holštýnské krávy
24. Kobe Beef
25. Kráva nejsou samé steaky
26. České dělení hovězího masa
27. České dělení hovězího masa text
28. Coffee Break
11:30 - 11:45 | Coffee break |
COFFEE BREAK
Během semináře jsou plánovány tři 15 minutové přestávky:
Během těchto přestávek bude samoobslužným způsobem podáváno:
* Káva nebo čaj, cukr, smetana nebo mléko
* nějaké pečivo,
* obyčejná studená voda ve džbánech
U té příležitosti musí být vyhrazeno místo pro kuřáky.
11:45 - 12:30 | Video-presentace | Část II. | BOURÁNÍ MASA |
1. Bourání masa
2. Krájení masa
3. Nářadí k ostření nožů
4. Ostření nožů 2
5. Otření nožů 3
6. Obtahování nožů 4
12:30 - 13:30 | Oběd |
13:30 - 15:00 | Video-presentace | Část III. | PRIMAL CUTS |
1. Primal cuts
2. Aging ? zrání masa
3. Hovězí steaky
4. Chuck Shoulder Primal
5. Chuck Shoulder Clod ? Plec
6. Arm Steak
7. Blade (Chuck Steak)
8. Rib ? roštěnec
9. Rib ? roštěnec steaky
10. Rib ? roštěnec Prime rib
11. Prime Rib
12. Standing Prime Rib
13. Celý roštěnec
14. Short Loin ? Krátký roštěnec
15. Sirloin (Strip loin) Roštěnec
16. Strip loin
17. Sirloin (Strip loin) steaky
18. Round ? kýta
19. Flank ? pupek
20. Short plate ? bok
21. Tip of the round ? špička
15:00 - 15:30 | Video-presentace | Část IV. | VEPŘOVÉ MASO |
1. Vepřové
2. Vepřové steaky
3. Shoulder ? plec
4. Loin
5. Tenderloin ? panenka
6. Loin center cut chops ? žebírka
7. Loin ribs ? žebírka
8. Ribs skinning efore boiling
9. Bely ? bok, pupek, bůček
10. Ham ? kýta
15:30 - 16:00 | Video-presentace | Část V. | MLETÁ MASA |
1. Ground meat
2. Chopped steak
1600 COFFEE BREAK
16:15 - 17:00 | Video-presentace | Část VI. | ZAŘÍZENÍ |
1. Co k přípravě steaků potřebujeme
2. GRIDDL
3. ROZDÍLMEZI GRILEM A GRIDLEM
4. Gridly (jejich výhoda)
5. Gridly jejich typy
6. Gridly jejich diversita
7. Mongolian gridl (grill)
8. Mongolian griddle ? použití
9. Mongolian grill
10. Tapanyaki 1
11. Tappanyaki Table Top
12. Grily
13. CLAM SHELL GRILLS
14. OUTDOOR GRILLS
15. FAMILY GRILLS
16. HIBACHI
17. ROTISSERIES 1
18. ROTISSERIES 2
19. ROTISSERIES 3
20. GRILOVÁNÍ NA ŠPÍZU
21. SALAMANDER ? CHEESE MELTER
22. GRILOVACÍ NÁČINÍ
23. GRILOVÁNÍ V KLEŠTÍCH
24. PEC NA BRAMBORY
25. PAŘÁK NA ZELENINU
26. SANITATION AND SAFETY
27. ČIŠTĚNÍ GRILŮ A GRIDLŮ
28. KUCHYNĚ 1
29. KUCHYNĚ 2
30. KUCHYNĚ 3
31. KUCHYNĚ 4
32. KUCHYNĚ 5
17:00 - 17:30 | Mise-en-place |
1. PŘÍPRVA KOŘENÍ A DOCHUCOVACÍCH PROSTŘEDKŮ
2. 86">TENDERIZOVÁNÍ
3. TYPY 86">TENDERIZOVÁNÍ
4. MARKRS
5. STEAK KNIVES
1730 COFFEE BREAK
18:00 - 19:00 | Grilling | praxe |
Praktické grilování steaků
19:00 - 21:00 | VEČEŘE | Menu |
HOTEL AKADEMIE
**********
VEČERNÍ JÍDELNÍ LÍSTEK
MOTTO: CO JTE SI UVAŘILI, TO SI TAKÉ SNÍTE
SALÁTOVÝ BAR
STEAKY GRILOVANÉ PODLE VLASTNÍ PREFERENCE
PŘÍLOHY SAMOOBLUŽNÝM BUFETEM
21:00 - 00.00 | Volná zábava |
PONDĚLÍ
7000 SNÍDAŇOVÝ BUFET
9000 DISCUSE
1000 ODJEZD
Já vím, že tento seminář není pro každého kdo navštěvuje restaurace, ale je možné, že ho můžete doporučit majiteli vaši oblíbené restaurace nebo hotelové škole do které chodí váš syn nebo dcera.
Tento seminář je totiž ojedinělá příležitost dozvědět se o stecích vše co byla zatím zahaleno tajemstvím.
Mike
Koncept Steakgrill
Počet návštěv