Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to s účtováním "service charge", couvert atd. Upravuje to nějaký zákon nebo vyhláška (případně který)? Smí si restaurace automaticky účtovat nějaký poplatek za servis (třeba 10% z účtu)? Je to legální, neslušné nebo přímo nelegální? Musí být servis započítán v c ...více
Otázka: Dobrý den vážený pane Klímo, na serveru Lidovky.cz pisete dnes o spropitnem. Osobne jsem timto nastrojem dosud obvykle vyjadroval mou celkovou spokojenost, nikoli jen spokojenost s obsluhou - jak je zrejme z clanku (lze pak dedukovat, ze spropitne je odmenou pouze obsluze, jez se s kuchari se o ni n ...více
Otázka: Dobrý den pane Klímo, teprve nedávno jsem objevil Vaše stránky a můžu říct, že jsem mile překvapen. Vaše počínání je více než chválihodné. Úroveň hostů v ČR je strašná. Pokud by nebyla, tak řada restaurací by musela zákonitě už dávno zaniknout - zkrachovat. ...více
Otázka: Vážený pane Klímo, chtěla jsem se vám zeptat, jestli máte jistotu, že v restaurantu Steakgrill probíhá vše tak jak vy si představujete a jestli provádíte třeba občas nějakou tu namátkovou kontrolu. Proč se vlastně ptám? Vaše články na hostovce jsou nádherné, poučné, isnpirativní, je v nich tol ...více
Otázka: Pane Klíma, slyšeli jsme o vaši restauraci steakgril. Máme malou restauraci a chtěli bychom ji také předěla na nějaký grill, můžete nám poradit jak na to? Arnoš Skořepa ...více
Otázka: Vážený pane Klíma, vy ste se i na těchto stránkách několikrát zmínil o tom, že jste pomohl otevřít restauraci někomu kdo není v pohostinství vyučený a že si dokonce počíná velice dobře. My s manželem bychom si také rádi otevřeli restauraci. ...více
Otázka: dobry den mam jednu vec chtel bych se zeptat jestli si myslite ze hudba ovlivni vyber jidla z jidelniho listku?dekuji ...více
Otázka: Já bych rád věděl jestli se v Americe také podávají některá jídla na hlubokých talířích. Jirka ...více
Otázka: Pane Klímo, vy sice říkáte, že jedním z poslání Hostovky je vychovat její studenty k tomu, aby věděli co jim za jejich peníze patří. To je sice moc hezké, ale mně by spíše zajímalo, jak mám poznat když mně v některé restauraci šidí. ...více
Otázka: Jak vidím tak všechny ty informace na té HOSTOVCE jsou velice zajímavé, ale já nepříklad nevím jak se ve všech těch restauracích které u nás vznikly mám orientovat a co v nich jak vy říkáte mohu za své peníze požadovat. ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv